Zbraslav - Soběšice 0:1

Sestava: Tetur Marek -  Němec Petr, Karpenko Lexa, Sedlák Jan, Kovalenko Vadym - Vít Marek, Havlásek Jakub, Touška Marek, Podlaha David, Hvězda Martin - Touška Jakub.

Střídali: Kovář Lukáš, Buchta Mirek, Kříž Martin, Michálek Martin

Do hry byl ještě připraven Martin Šavrňák.

Absence: Sítař Martin, Košír David, Andrlík Jan, Kožnar Jan.

Druhé kolo nového ročníku proti Soběšicím jsme odehráli na domácím hřišti netradičně v pátek a je nutné konstatovat, že se nám utkání nepovedlo jak výsledkově, tak i kvalitou herního projevu.


První poločas, ve svém začátku, hrála obě mužstva vyrovnanou partii a pokud by bylo naším záměrem hrát nepřesně, staticky s nekvalitním prvním dotykem, tak jsme mohli být spokojeni.
Naše představa byla samozřejmě jiná ovšem s pojetím, kdy se nám díky výše zmíněnému nedařilo zrychlovat hru do volných prostorů, jsme nemohli soupeře zaskočit. Zhruba po 20-ti minutách jsme hru zpřesnili a začali být v útoku nebezpečnější, bohužel 3-4 velice nadějné příležitosti jsme neproměnili. Ještě v poslední minutě jsme z nadějné vzdálenosti zahrávali přímý kop, ani tentokrát jsme však brankáře hostí neohrozili. Bohužel celý první poločas jsme umožňovali hráčům Soběšic, být ve hře o dobrý výsledek.


Do druhé půle nastoupil Lukáš Kovář., naším cílem bylo zrychlit levou stranu, což se podařilo. I přes nezvyklé herní nepřesnosti jsme začali mít trvalou převahu, bohužel v 56. minutě nás velice rychlý útočník soupeře potrestal a po samostatném nájezdu přesně zakončil. Na situaci jsme reagovali střídáním, kdy šel do hry Mirek Buchta. Chtěli jsme rozšířit naše ofenzívní možnosti a změnit vývoj utkání. Jak to v takových utkáních bývá, naše útočná aktivita odkryla prostor soupeři k rychlým protiútokům a v rychlém sledu jsme přežili dva samostatné nájezdy. Jeden výborným obraným zákrokem přerušil Petr Němec a ve druhém případě nás podržel Marek Tetur.
Po těchto nepříjemnostech kluci vyvinuli velkou snahu a hráče soupeře zatlačili do trvalé defenzívy. Kopali jsme několik rohových kopů a vytvořili si i několik brankových příležitostí. Se všemi nebezpečnými akcemi si však obrana a brankář soupeře poradili. Na poslední minuty ještě nastoupili Petr Kříž a Martin Michálek, zanedlouho však závěrečný hvizd ukončil utkání a potvrdil stav 0:1 pro mužstvo Soběšic.


Je důležité ještě dnes ukončit smutek z nevydařeného utkání a svoji pozornost směřovat k tomu příštímu. Mužstvo fotbal hrát nezapomnělo a disponuje kvalitními hráči. Jejich páteční zápasový projev neodpovídá tomu tréninkovému. Nikomu nelze vyčíst nedostatek snahy výsledek zvrátit, na druhou stranu je nutné mít odhodlání a koncentraci od 1. minuty, závěr proti v euforii hrajícímu soupeři bývá vždy těžký. Náš extrémně nepřesný 1. poločas dal základ pátečnímu výsledku a pozval hosty do utkání. 
Výkonnost mužstva má v sezóně svůj vývoj, nyní je důležité to ze sebe v týdnu vytrénovat a těšit se na další utkání.

                                                                                                                                                                        Radek Chmelíček

Partneři klubu:

            TOPlist