Rajhradice - Zbraslav 5:2

Sestava: Tetur Marek - Němec Petr, Buchta Miroslav, Sedlák Jan, Kovalenko Vadym - Vít Marek, Havlásek Jakub, Touška Marek, Podlaha David, Touška Jakub - Sítař Martin.

Střídali: Kovář Lukáš, Kříž Petr

Branky: 2x Vít Marek

Do hry byl připraven náhradní brankář Košír David.

Do prvního utkání nového ročníku jsme nastupovali se třemi absencemi. Z různých důvodů nám chyběli Lexa Karpenko, Martin Hvězda a Martin Šavrňák. Na střídání jsme tak měli k dispozici mladé kluky, kteří s námi absolvovali prakticky celou letní přípravu a svojí poctivostí si o nominaci hodně hlasitě řekli.
Po zkušenostech z předchozích utkání v Rajhradicích, kdy jsme v minulosti výrazně prohrávali, jsme chtěli vycházet ze zabezpečené obrany a každé příležitosti využít k rychlému protiútoku.


Pokud se na celý první poločas podíváme s odstupem, tak je nutné konstatovat, že naše mužstvo jako celek plnilo náš záměr. Bohužel jeho výsledek se rozplynul v rozhodujících individuálních nepřesnostech, které šly tak nějak napříč celým mužstvem. To, co by možná procházelo proti ostatním mužstvům, v ofenzívě velice silní hráči Rajhradic trestali nekompromisně. Nutno přiznat, že jsme s vypětím všech sil ustáli ještě několik jejich nebezpečných akcí a jelikož jsme nedotáhli do úspěšného konce několik naších slibných útoků, skončil první poločas 2:0 v náš neprospěch.


Úvod poločasu druhého zhatil vše, na co jsme se domluvili. Chtěli jsme být mnohem ofenzívnější a co nejdříve přepsat naši nulu na místní světelné tabuli, bohužel osud utkání ovlivnili tři hodně laciné branky domácích hned v úvodu poločasu. V ten moment se s týmem mohlo stát cokoliv, kluci ovšem zareagovali správně a jak velí jejich mentalita, nevzdali to. Až do konce utkání byli aktivnější jako domácí mužstvo, vytvářeli si brankové příležitosti a po pěkných akcích, velice dobře hrajícím kapitánem Markem Vítem, upravili skóre na snesitelnějších 5:2.


V Rajhradicích jsme výsledkově neuspěli ovšem moje pocity jsou oproti minulým prohrám na místním hřišti tak nějak jiné. Mužstvo se z nepříznivého vývoje nepoložilo, mělo silnou touhu s výsledkem něco udělat a dohrávalo každou herní situaci. To, že jsme pár gólů dali domácím darem nás nerozložilo a nevytvořilo v mužstvu třecí plochy, naopak byla zřejmá snaha ode všech aspoň částečně stav napravit. Každopádně situace, po kterých jsme inkasovali jsou k zamyšlení a je důležité zapracovat na zvýšení osobní herní koncentrace jednotlivých hráčů.
To, že se nedostavila tak silná hořkost z prohry je částečně i vlivem přístupu naších mladých hráčů Petra Kříže a Lukáše Kováře, kteří mimo běžné herní situace, předvedli každý jeden výrazný okamžik. Lukáš výborně připravil jeden z naších gólů a Peťa zabránil po předpisovém navázání v samostatném nájezdu domácímu útočníkovi velice kvalitním obranným zákrokem. A pokud jsem se pustil do hodnocení nováčků s minimem zkušeností v našem týmu, nesmím zapomenout na Vadima, který poprvé nastoupil od začátku a předvedl velice dobrý výkon.
Tím bych uzavřel nedělní zápas a nyní je čas těšit se na další.

 Foto ze zápasu ke shlédnutí zde                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Radek Chmelíček

Partneři klubu:

            TOPlist