Zbraslav - Tišnov 2:2

Sestava: Kaláb – Dufek, Sedlák, Buchta, Jurča – Vít M., Mareček, Touška M., Havlásek, Kožíšek – Sítař

Střídali: Andrlík T., Střecha

Zápas dvou týmů z rozdílných konců tabulky mohl před zápasem naznačovat, že by mělo jít o jednoznačný průběh. I někteří naši fanoušci bezprostředně před zápasem dali jednoznačně najevo názor na průběh zápasu. Začátek zápasu ovšem potvrdil, že míč je kulatý a každý zápas se začíná od 0:0.

Studenou sprchu pro zbraslavské příznivce znamenala hned 2. minuta zápasu. Tišnovský útočník využil hodně nepovedené malé domů a pohodlně uklízel do prázdné. O pět minut později bylo ještě hůře po další chybě naší defenzívy. Z té pramenil faul 3 metry před vápnem a hostující borec se z přímého kopu trefil přesně. Do této doby jsme na hřišti nepředvedli nic než diskuze s polehávajícími hostujícími hráči a s rozhodčím místo koncentrace na vlastní výkon. Naštěstí jsme se těchto neduhů brzy zbavili a postupně se dostávali do své hry a hosty začali přehrávat. Po necelé půlhodince hry jsme byli za aktivitu odměněni snížením. Trefil se Roman Dufek, který dotáhl do konce svůj povedený útočný výlet do hostujícího vápna a skvěle tak odčinil nepřesnost z druhé minuty. Za dalších 10 minut se nám podařilo vstřelit další gól. Odražený míč se dostal ke Kubovi Havláskovi, který se trefil přesně. Bohužel v době střely stál v offsidovém postavení Martin Sítař, jehož postavení rozhodčí vyhodnotil jako nedovolené, s tím, že clonil brankáři a omezil tak možnost lépe zasáhnout. Vyrovnání jsme se přeci jen dočkali. Před odchodem do kabin se prosadil Adam Kožíšek.

Do druhé půle jsme nenastoupili tak aktivně, jak bychom si představovali, ale stále jsme udávali tempo hry. Ve finální fázi nám ale vždy chyběla lepší finální nahrávka nebo lepší zakončení. V dobrých šancích se ocitli Martin Sítař i Adam kožíšek, ale ani jeden netrefili přesně. Vedoucí gól se podařilo vstřelit Kubovi Havláskovi, ale naši radost opět utnul praporek pomezního, který vyhodnotil předchozí souboj jako offsidový. Tento moment znamenal náš útlum a vrátili jsme se k diskuzím s rozhodčím. Náš závěrečný tlak pak byl v křeči.

Závěrem bych ocenil, že jsme se po katastrofickém začátku dokázali v první půli zvednout, hosty přehrát a vyrovnat. Na druhou stranu svalovat vinu na rozhodčího a další aspekty je zbytečné a ničemu to nepomůže. Spíš to odvádí pozornost od naší hry a způsobuje herní výpadek. I přes dva neuznané góly jsme měli dostatek šancí dát o branku více než soupeř. Myslím, že remíza nás vrátí zpět na zem po dvou vysokých výhrách a pomůže nám být pokornější.

Foto ze zápasu jsou ve fotogalerii.

MarV

 

Partneři klubu:

            TOPlist