Zbraslav - Slovan Brno 1:0

Sestava: Kaláb – Dufek, Sedlák, Buchta, Vít J. – Vít M., Touška M., Havlásek, Kožíšek – Sítař

Střídali: Navrátil

Po příjezdu hráčů do areálu FK bylo hráčům jasné, jaký zápas se dá v předobědovém nědělním čase očekávat. Velmi chladné počasí, mrholení, občas nějaký ten poryv větru – zkrátka typické zbraslavské podzimní podmínky.

Zápas proti našemu soupeři o postup z 1.B třídy nabídl hodně soubojů a málo fotbalovosti. Hosté byli v první čtvrthodince aktivnější a dobrým důrazem se dostávali před naši šestnáctku. Největší možnost si vypracovali po propadnutí míče na penaltě, kdy neatakovaný hráč tvrdě vypálil. Honza Kaláb výborně zmenšil úhel a ráno vyrazil ramenem. Naši hráči zahrozili po šanci Kuby Marečka, který v těžké pozici branku přímo z voleje netrefil. V druhé daleko jasnější šanci nedopravil míč do sítě Mirek Buchta po rohu  Adama Kožíška. Na brankové čáře hostujícího gólmana zastoupili jeho spoluhráči.

Hned v první minutě druhé půle přišlo rozhodnutí zápasu. Martin Sítař zatáhl míč do vápna a předložil jej Marku Vítovi, který se trefil střelou po zemi na zadní tyč. V druhé půli mnoho brankových příležitostí k vidění nebylo. Hostům se podařilo vykombinovat ve středu hřiště a samostatný únik útočníka Slovanu musel hasit Mirek Buchta skluzem na poslední chvíli. Naši hráči se do výraznějšího ohrožení branky Slovanu nedostali, a když převaha hostů v závěru utkání ke gólu nevedla, připisujeme si do tabulky velmi důležité vybojované tři body.

Foto: najtiv.rajce.idnes.cz/A_-_Slovan_Brno/

Tiv

 

Partneři klubu:

            TOPlist