Zbraslav - Slovan Brno 0:0

Sestava: Žák – Vít M., Kaláb, Buchta, Vít J. – Hvězda, Touška, Sedlák, Mareček, Jurča – Sítař

Střídali: Touška J., Kožíšek

Přeložené utkání prvního s druhým nabídlo velmi zajímavou podívanou. Před velmi slušnou návštěvou, za výborného počasí se Zbraslav představila na svátek proti vedoucímu týmu Slovanu Brno. Hned od úvodního hvizdu bylo zřejmě, že to nebudu hurá fotbal nahoru dolů, ale spíše taktická bitva. Hosté se nikam nehnali a Zbraslav v prvních minutách také nepodnikala nějaké zběsilé útočení. První emoce na hřišti vyvolal skluz hostujícího obránce na Jana Víta, po kterém se klidně mohla kopat penalta.  Naši spoléhali na rychlostní dispozice Martina Sítaře, který si nakonec vytvořil dvě největší šance zápasu. Nejprve se opakovala podobná akce z podzimního zápasu. Hosté vystavili našeho střelce do ofsajdu, míč si přebral Marek Vít, který v ofsajdu nestál obešel brankaře a předal Martinovi, který nedopravil míč do prázdné branky. V druhé šanci nastřelil prudkým projektilem tyč. Hostů zahrozili z rychlého protiútoku, naše rozhozená obrana nepokryla pravého záložníka hostů, centr prošel až ke Dvořákovi, který sám před Martinem Žákem našeho gólmana neprostřelil.

Druhá půle měla také svou kvalitu a také šance především domácího celku. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a zkoušeli nás ohrozit z brejků. Po vynikajícím uvolnění od Jana Sedláka šel z boku sám na brankaře Marek Vít, který zakončil podél brankaře, jeho pokus však opět skončil na tyči. Na druhé straně nás podržel Martin Žák po střele z přímého kopu a také po pokusu útočníka Dvořáka, který mířil pod břevno. O tom, že Zbraslavi bude chybět kus štětí napověděla 80. minuta. Marek Touška napřáhl z dálky a nádhernou střelou orazítkoval už potřetí tyč branky Slovanu. Poslední výbornou příležitost měl ke skórování Jakub Mareček, který z penalty v těžké pozici poslal míč do náruče brankaře hostů.

Zbraslav předvedla proti vedoucím výkon, který se velmi podobal výkonům z podzimní části a dokázala, že na druhém místě není náhodou.

fotbalunas.cz/zapas/193408/

Tiv

Partneři klubu:

            TOPlist