Zbraslav - Mikulovice 2:0

Sestava: Buďa – Vít M., Kaláb, Vít J., Andrlík – Hvězda, Touška, Sedlák, Mareček, Kožíšek – Sítař

Střídali: Navrátil, Kurcz

Zbraslav se v zápase pro dalšímu nováčkovi soutěže musela vypořádat s absencí lídra kabiny Mirka Buchty, a tak se na stopera posunul Honza Vít a na své obvyklé místo Honza Andrlík. Domácí hned od úvodu utkání drželi otěže utkání pevně ve svých rukou a především naše rychlá křídla dělala hostům velké problémy. Po jednom z rychlých protiútoků šel sám na brankaře Mikulovic Adam Kožíšek bohužel z pohledu domácích neuspěl. Jeho šance odstartovala sérii několika vyložených příležitostí, které Zbraslav nebyla schopna proměnit. Hlavní hvězdou první půle byl jednoznačně brankař Mikulovic, který vychytal minimálně 4 naše tutovky. Vylámali si na něm zuby ve svým šancích Kuba Mareček, Adam Kožíšek a se svým průnikem neuspěl ani Martin Sítař. Známé nedáš dostaneš se mohlo potvrdit po rychlém protiútoku hostů. Dlouhý nákop brankaře do naší nekoncentrované obrany, jedno uklouznutí a útočník pelášil zcela sám na Buďu, který výborně míč vykopl. Domácí se dočkali po průniku Martina Sítaře a jeho přesné přihrávce na Honzu Sedláka, která uklidil míč k tyči 1:0.

Druhá půle postrádala tempo z půle první. Navýšit vedení domácích mohl Martin Sítař. Jeho klička jej ale zahnala z výhodného úhlu. Kuriózní situace nastala po zranění hlavního rozhodčího, kdy se hledal někdo, kdo by se postavil na lajnu a vzal si praporek. Naštěstí se vydal na zápas jako divák Roman Smekal, který už nějaký ten pátek píská krajské soutěže. Vzhledem k tomu, že se to dozvěděl i delegát utkání, Roman si nazul kopačky a dres a za potlesku domácích fandů se postavil na lajnu k hlavní tribuně. O několik minut později tak mohl vidět, jak si nejproduktivnější obránce Zbraslavi Honza Andrlík naskočil na roh Adama Kožíška a tvrdou hlavičkou zakončil pod břevno 2:0.

Utkání skončilo zaslouženým vítězstvím domácích, které mohlo být obzvláště po zahozených šancích z první půle vyjádřeno vyšším gólovým rozdílem.

Tiv

Partneři klubu:

            TOPlist