Zbraslav - Horní Kounice 6:1

Sestava: Buďa – Vít M., Buchta, Kaláb, Vít J., - Hvězda M., Mareček, Touška, Sedlák, Kožíšek – Sítař
Střídal: Navrátil
 

Ještě dvě hodiny před zápasem nebylo jasné, jestli bude utkání proti Horním Kounicím zahájeno. Vzhledem k větrné bouři, která se prohnala napříč republikou byl problém najít příjezdovou cestu k hřišti, natož vyběhnout na trávník. Rozhodčí rozhodli, že jsou podmínky regulérní, a tak mělo pár nejotužilejších fanoušků možnost vidět poslední zápas sezóny na domácím hřišti. Taktika byla jasná, pokud možno držet míč na zemi a vyvarovat se nakopnutým míčům. Zhoršené povětrnostní podmínky paradoxně znamenaly, že Zbraslav odehrála velmi pohledný zápas, ve kterém jednoznačně zvítězila.

 
Na první šanci se nečekalo dlouho. Kuba Mareček dostal ideální přihrávku mezi stopery, ale brankaře hostů tváří tvář nepřekonal. Další samostatný únik si vypracoval svou rychlostí Martin Sítař. I tentokrát byla střela umístěna do míst, kde operoval brankař Horních Kounic. Hosté si vypracovali 100% šanci po podběhnutí míče od Martina Hvězdy. Hostující útočník ale nepochopitelně neuklidil míč do prázdné svatyně. Druhá šance našeho soupeře už skončila v naší síti. Naši hráči ztratili balon na útočné polovině, míč propadl mezi našemi stopery a útočník kličkou Buďovi otevřel skóre 0:1. Hned o dvě minuty bylo srovnáno. Marek Touška poslal míč na Mirka Buchtu, který se vytáhl do protiútoku a podél gólmana poslal míč do sítě 1:1. O další dvě minuty už naši vedli. Marek Touška se opět neukvapil a našel skulinu pro přihrávku na Honze Sedláka, který podél gólmana zakončil do sítě 2:1.

V druhé půli se snažila Zbraslav využít výhody hry po větru. V 52. minutě Martin Hvězda vystřelil, brankař míč neudržel a Adam Kožíšek dorážel do prázdné branky 3:1. Uklidnění do našich řad přišlo o dvě minuty později po střele Marka Víta a dorážce Martina Sítaře 4:1. Další průběh zápasu se spíše dohrával i z důvodu zhoršujících se povětrnostních podmínek. Domácí stihli ještě dvě branky. Martin Sítař efektně přehodil gólmana Kounic a Honza Sedlák si přepsal druhý zásah po proměněné penaltě 6:1.

Poslední zápas odehrajeme na Slovanu v sobotu v 14:00. Zveme všechny fanoušky.

Foto:najtiv.rajce.idnes.cz/A_-_H._Kounice/

Tiv.

Partneři klubu:

            TOPlist