Šlapanice - Zbraslav 2:1

Sestava: Kožnar – Sedlák, Buchta, Kaláb, Vít J. – Vít M., Touška M., Havlásek, Mareček, Kožíšek – Sítař

Střídali: Dufek

Připraveni: Jurča

Za slunečného nedělního odpoledne jsme zavítali do Šlapanic, které se tabulkově nachází v sestupových vodách. Vzhledem k velmi vyrovnané druhé půli soutěžní tabulky bylo nutné ze Šlapanic přivést body.

Tento úkol se nám na začátku dařilo plnit na výbornou. Marek Vít ještě z prvního rohu hlavičkoval nedůrazně do náruče domácího brankáře. Vzápětí si přebral na levé straně míč Martin Sítař, navedl si jej na střed a trefil se přesně k zadní tyči. Jak se nám vydařila první desetiminutovka, dalších pětatřicet minut bylo z naší strany katastrofální. Začali jsme nesmyslně nakopávat, místo abychom využili velkých rozměrů šlapanického hřiště a kombinovali pozemi. K tomu jsme nevyhráli snad jediný odražený míč. Z toho pramenilo několik rychlých brejků domácích, kteří jeden z nich po čtvrthodině hry dokázali dotáhnout do konce. Domácí útočník vlétl mezi naše stopery, a jeho nedůraznou střelu náš golman smolně vyrazil přímo pod nohy dalšího domácího, který zasunul do prázdné. Obdržená branka nás bohužel neprobrala a obraz hry se příliš nezměnil. Když se pak domácí borec opřel do skákajícího míče z dobrých 25 metrů a trefil přesně, bylo zle.

Do druhé půle jsme přeskupili řady a začali hrát na dva útočníky. Zároveň šli na hřiště s taktikou hrát po zemi a přestat nakopávat. Bylo znát zlepšení, kdy se nám postupně dařilo pronikat po stranách, bohužel finální fáze nevycházela. Zároveň bylo v naší hře až příliš nepřesností. Navíc jsme se po celý zápas nechávali provokovat tvrdší hrou soupeře a jeho mluvením, čemuž jsme se přizpůsobovali a odrazovalo nás to od hry. K tomu přišlo oslabení v podobě červené karty pro Martina Sítaře, který neunesl jeden z tvrdších zákroků, což dal najevo rozhodčímu. Ten se s jeho názorem neztotožnil. Martin už žlutou kartu měl a musel po právu ze hřiště. Mohlo se červenit i dále. Po skrumáži v domácím vápně neměl míč úplně pod kontrolou domácí golman. Domácí hráči naznali, že jsme na strážce domácí svatyně až příliš doráželi, když už měl míč pod kontrolou a začala strkanice ( z mého pohledu naprosto zbytečná), kdy nemusel jít pouze jeden domací pod sprchu.. Když si pak krásně naběhl Mirek Buchta na roh a přestřelil, bylo jasné, že ze Šlapanic odjedeme s prázdnou.

 

                                                                                                                                                                            MarV

 

Partneři klubu:

            TOPlist