Přímětice - Zbraslav 6:4

Sestava: Kožnar – Vít M., Kaláb, Vít J., Jurča – Sedlák, Mareček, Havlásek, Touška, Kožíšek – Sítař

Střídali: Dufek, Touška J.

Zbraslav v prvním zápase premiérové sezóny v 1.A třídě zavítala na hřiště Přímětic a bylo to bláznivé utkání se smutným koncem pro naše barvy. Oproti zápasu s Tišnovem jsme udělili jednu změnu. Kvůli absenci Mirka Buchty se na kraj obrany posunul Radim Jurča a na stopera Jan Vít. Sotva jsme se seznámili s hřištěm a prostředím stadionu, tak jsme prohrávali. Hned v první minutě jsme ztratili míč, z protiútoku na průnikovou přihrávku Honza Kaláb nedosáhl a po faulu Honze Kožnara se kopala penalta, kterou domácí kapitán s přehledem proměnil 1:0. Naši se začali s přibývajícími minutami osmělovat a dokázali i vyrovnat. Honza Sedlák našel v 20. minutě centrem Honze Víta na zadní tyči a ten se hlavou nemýlil 1:1. Domácí měli perfektně zvládnutou hru na jejich menším hřišti a hrozili z podobných akcí. Centr na vápno a protažený do vápna nebo vytažení naší obrany na polovinu hřiště a nákop přes naši obranu. Po jedné takové akci jsme nezachytili náběh na zadní tyči a domácí hráč hlavou zakončil podél našeho gólmana 2:1. Přímětice zahrozili akcí pravého záložníka, který oblouček poslal do tyče. Zbraslav mohla odpovědět šancí Kuby Marečka, ale ten bohužel míč na penaltě netrefil čistě a nezakončil. Nakonec se šlo do kabin za remízového stavu. Marek Vít vystihl špatnou malou domů od obránce, obešel brankaře a poslal míč do prázdné branky 2:2.

Kdo si myslel, že brankové hody v druhé půli skončí, tak se hodně mýlil. Zbraslav převzala otěže zápasu a byla v kombinaci lepší. Přímětice však z každé šance trestaly. Zbraslav šla do vedení po individuální akci Adama Kožíška a krásné střele do pravého horního rohu branky 3:2. Radovali jsme se ale jen minutu. Domácí útočník výborně pokryl míč, který předložil svému kolegovi do naší rozhozené obrany a bylo to 3:3. Za čtyři minuty jsme opět vedli. Martin Sítař unikl krajnímu bekovi, tvrdě vystřelil a Jakub Mareček dorazil jeho střelu do sítě 4:3. Zbraslav ještě nastřelila tyčku a břevno. K naší smůle ani jedna z těchto šancí v síti neskončila a tady se zápas pravděpodobně lámal. Domácí se dostali další šanci a hned trestali. Krajní bek vrátil míč do našeho vápna, kde měli hráči Přímětic komfort na dva pokusy dostat míč do sítě 4:4, bohužel při střetu zranil našeho gólmana, což se ukázalo jako rozhodující faktor pro zbytek utkání. Vystřídavší Roman Dufek poslal o pět minut později malou domů na našeho brankaře, kterou bohužel při indispozici Honze Kožnara vystihl domácí útočník a poslal domácí do vedení 5:4. Zbraslav pátá branka položila a po trestném kopu domácího obránce a rozestoupení naší zdi jsme inkasovali i šestou branku 6:4.

Zbraslav určitě předvedenou hrou nezklamala, ale Přímětice ukázaly, že jsou zkušeným mužstvem a každou sebemenší chybu Zbraslavi potrestaly. 

Foto: najtiv.rajce.idnes.cz/Primetice_-_A/

  

Tiv

 

Partneři klubu:

            TOPlist