Předsezónní rozhovor s trenérem A mužstva Radkem Chmelíčkem

1.       Zbraslav se historicky probojovala mimořádným postupem do 1. A třídy. Jaké skutečnosti
nakonec rozhodli vyzkoušet vyšší třídu?

Rozhodně jsme rádi, že k našemu mimořádnému postupu došlo a samozřejmě se taková nabídka
neodmítá, a to hlavně s přihlédnutím k průběhu celé sezóny, kdy jsme jako nováček působili v I.B třídě. Určitě jsme naší útočnou hrou přispěli ke kvalitě soutěže, a především tento herní projev a touha mužstva se stále zlepšovat byly hlavními důvody proč jsme postup uvítali.

2.       Jak hodnotíš naše účinkování v I.B třídě a soutěž jako takovou?

Po postupu z OP jsme se nechtěli zbytečně fixovat na naše budoucí celkové umístnění, ale primárně jsme chtěli budovat pro nás typický kvalitní herní styl, který by společně s námi bavil i naše fantastické diváky. Tato cesta nám umožnila
uvolnit skrytý potenciál celého mužstva, kdy jsme se mohli opřít o obětavost, vůli, pracovitost a nasazení všech kluků, za což jim patří veliké poděkování. Nakonec jsme obsadili 2. místo o nemilosrdný jeden bod za Slovanem Brno, ale po
předvedených výkonech v sezóně, jsme prožívali radost, které k té opravdové podvědomě něco chybělo. Toto byl jasný signál, že mužstvo po kvalitních výkonech a rostoucí herní pohodě, začalo mít doposud nevyslovené ambice. Proto jsme zprávu o postupu přijali s opravdovou radostí.


Soutěž jako taková mě překvapila především nevyrovnaností mužstev 1. a 2. poloviny tabulky, ale to nic nemění na faktu, že to byla soutěž kvalitní a určitě jsme naráželi na týmy, které nás svojí vyspělostí motivovaly se stále zlepšovat. Rád vzpomínám na zápasy s mužstvy z čela, které měly výbornou úroveň, vysoké nasazení, a přitom byly férově vedené.

3.       Začátkem července se začalo s tréninkovým plánem. Co jsi měl pro kluky nachystané a jak jsi s přípravou spokojený?

Co se týká přípravy a tréninkového plánu držím se některých zákonitostí, které bych přirovnal ke stavbě domu. Pomyslné pevné základy promítáme do budování kondice a vytrvalosti, plynule navazujeme zdivem v podobě obratnosti, rychlosti, sily a dynamiky. Po celou tuto dobu chystáme zastřešení technickými a herními schopnostmi. Tyto vlastnosti je nutné trénovat v určité rovnováze, aby nám nepraskaly ani základy, ani zdivo a nezatékalo střechou. Samozřejmě by bylo ideální trénovat 3x týdně, ale nemůžeme si to kvůli pracovnímu vytížení kluků dovolit, proto vše musíme vměstnat do dvou tréninků týdně. Tady máme ulehčenou roli, kterou nejlépe vystihla dlouholetá opora klubu Honza Sedlák, když řekl: "Ty máš štěstí, protože i kdybys nás nechal žrát tu trávu, my to uděláme...", a to nejlépe ukazuje mentalitu našeho týmu. Proto mně i vzhledem k průběhu přípravných utkání připadá náš pomyslný fotbalový dům hodně pevný a s přípravou jsme spokojeni.

4.       Nějaké posily?

Jako posilu lze vnímat každého kluka, který s námi chce hrát. Jde jen o to, že někdo přichází jako hotový hráč a někteří mladší, s potenciálem, o kterém následně rozhodují, jak se bude vyvíjet. Věřím, že tím správným směrem. První případ se týká především Jakuba Havláska doposud hrajícího v divizních Rosicích a také Tomáše Andrlíka ze Slatiny. Společně s nimi nás posílil odchovanec Roman Dufek ze Zastávky, Daniel Sapík z Vysokých Popovic, Patrik Biskupič ze Zakřan a Pavel Rosendorf z Velké Bíteše.

5.       Odchody? Příchody?

Tak příchody jsem zmínil v předešlé odpovědi, a co se týká odchodu, byl jediný, a to Jakuba Frecera do Příbrami na Moravě.

6.       Jaké jsou tvoje sportovní cíle do nadcházející sezóny, a co bys popřál divákům?

Naší snahou je budovat u mužstva takové tréninkové a herní návyky, které klukům umožní nastoupit a absolvovat dlouhou a kvalitní fotbalovou cestu, která se změní v cíl. Obohacena o kamarádství v mužstvu, poctivost, pracovitost, úctu jednoho k druhému samozřejmě přináší i jednotlivé úspěchy, ale především radost ze hry.

Divákům bych popřál, aby se co nejvíce mohli takto radovat s námi, ale především jim chci poděkovat za neutuchající podporu v celé sezóně. Velice si jí vážíme a jsme si dobře vědomi, že se takovou může pochlubit málokteré mužstvo. Děkujeme.

     


Partneři klubu:

            TOPlist