Blížkovice - Zbraslav 1:1

Sestava: Buďa – Vít M., Kaláb, Buchta, Vít J. – Hvězda, Mareček, Touška, Sedlák, Kožíšek – Sítař

Střídal: Andrlík

Zbraslav čekal v dalším zápase dosavadní lídr tabulky Blížkovice. Ačkoliv se děkuje fanouškům ve většině případů až v závěru článku. Rád bych jim sklonil poklonu, v jakém počtu na zápas dorazili a jakou atmosféru spolu s domácími podporovateli vytvořili. 

Hned od prvních minut se hrál velice svižní fotbal. Domácí na Zbraslav nastoupili a v první čtvrthodince byli lepším týmem. Na Zbraslav se kopala jedna standardka za druhou. O to větší šok pak pro domácí byla naše první branka. Výborně hrající Martin Sítař dostal míč do úniku od Adama Kožíška a křižnou střelou překonal brankaře Blížkovic 1:0. Domácí na odpověď nečekali dlouho. Po naší ztrátě dostal rychlý útočník Blížkovic míč do úniku a sám před Buďou našeho gólmana prostřelil 1:1. V první půli se pro tvrdé zákroky nechodilo daleko a některé z nich k údivu všech rozhodčí pouštěl a to následně vedlo k minisoubojům, oplácení a rozruchu v hledišti. Hosté si do první půle vytvořili 2 vyložené šance. Adam Kožíšek nepropasíroval míč pod padajícím brankařem domácích a Honza Sedlák nedostal míč po závaru ani na tři pokusy do branky, když vykopávající hráč na brankové čáře dle mého názoru míč odehrál rukou.

Druhá půle začala vekou šancí domácích. Střelec první branky dostal opět míč do úniku, ale tentokrát se vyznamenal Miloš Buďa a jeho střelu vykopl. Zbraslav byla v druhé půli aktivnější i díky podpoře Honzi Sedláka v útoku, ale i v nejvyloženějších šancích selhala. Adam Kožíšek si pohrál s gólmanem, ale na brakové čáře opět zasahoval hráč domácích. Stejný hráč dostal míč zanedlouho do sítě, ale pro ofsajd branka nebyla uznána. Na druhé straně zase úřadoval Buďa, když domácí hráč využil zranění Mirka Buchty. O několik minut později  už všichni naši příznivci zvedali ruce, když Martin Sítař uklízel míč do prázdné branky. Obránce na brankové čáře byl ale opět proti. V závěru utkání zase Blížkovice přidaly a dvakrát se vyznamenal Miloš Buďa po střelách z dálky.

V pohledném a na šance bohatém zápase tak nakonec odjíždíme z Blížkovic s bodem.

Foto: najtiv.rajce.idnes.cz/Blizkovice_-_A/

Tiv

Partneři klubu:

            TOPlist