Zbraslav - Blučina 4:2

Sestava: Buďa – Hvězda, Buchta, Kaláb, Vít J. – Hort, Sedlák, Mareček, Touška, Kurcz – Sítař

Střídali: Žák, Andrlík, Bureš

V posledním zápase sezóny se Zbraslav představila proti Blučině, která si zcela zaslouženě vybojovala jarními výkony účast v následujícím ročníku okresního přeboru Brno-venkov. Zbraslav potvrdila, že se jí obecně začátky zápasů daří a šla díky úspěšné střele nebo spíše centru Martina Hvězdy do vedení 1:0. Hosté hráli sympatický otevřený fotbal a podnikali nebezpečné protiútoky, která však nebylo schopni dotáhnout do finální fáze. Zbraslav se prosadila po přesném dlouhém balónu od Mirka Buchty, který Jan Sedlák na vápně zpracoval a svou silnější pravou nohou uklidil pod břevno 2:0. Za deset minut si vybral slabší moment brankař hostů, když špatně odkopl míč a Jakub Mareček střelou do protipohybu navýšil náskok už na 3:0.

Zápas celkově postrádal větší tempo a především na domácích byla vidět únava po náročném víkendu. Hosté zcela zaslouženě zkorigovali na začátku druhé půle z trestného kopu. Obránce Blučiny přesně přehodil zeď a překonal v té době už Martina Žáka 3:1. Naši na několik minut zabrali a mohlo být veseleji na druhé straně, ale přihrávka Petra Kurcze postrádala přesnost a Martin Sítař, tak nemohl přesně zakončit.  Čtvrtý zásah přišel nakonec v 71 minutě po akci nejlepšího střelce soutěže a jeho střele pod břevno 4:1. Domácí pak na zbytek zápasu vyklidili pole a Blučina skóre korigovala. Obránce hostů si mohl zopakovat úspěšný trestný kop, ale tentokrát byla zeď proti. Zanedlouho se hosté radovali po chybné rozehrávce v našem středu hřiště 4:2, kdy útočník po vyšachování naší obrany zakončil do prázdné branky. Zápas nakonec skončil utrápeným vítězstvím domácích 4:2.

Po utkání došlo k předání poháru pro vítěze okresního přeboru 2016/2017. Ve fotogalerii jsou k nahlédnutí fotky od Petra Woltze. Během příštího týdne by měla být jasná skupina, do které budou hráči Zbraslavi přiřazeni. O dalších podrobnostech budeme informovat.

 

Galerie:najtiv.rajce.idnes.cz/A_-_Blucina/

Tiv 

Partneři klubu:

            TOPlist