Zbraslav A - Zakřany 5:0

Sestava: Buďa – Hvězda M., Vít J, Kaláb, Andrlík – Vít M., Touška M., Sedlák, Mareček, Kurcz – Sítař

Střídali: Hort, Pazourek, Bareš, Touška J.

Zbraslav si mohla zajistit v zápase proti Zakřanům s předstihem krajskou příslušnost. Za vydatné  podpory fanoušků a před nadstandardní návštěvou jsme se postavili protivníkovi, který nás na podzim jako jediný dokázal porazit a vzhledem k postavení Zakřan v tabulce se dal očekávat velmi těžký zápas. Zakřany na nás vletěly a v prvních minutách se dostaly k několika standardním situacím, z kterých naštěstí pro domácí nic nebylo. Zbraslav zahrozila povedenou hlavičkou Martina Sítaře, kterou Zakřany zachraňovali na brankové čáře a střelou Jana Sedláka, které orazítkovala spojnici. Z druhé akce už se skóre měnilo. Petr Kurcz, který celý zápas aktivně podporoval útok dostal přesnou nahrávku od Jana Sedláka za obranu a míč uklidil do sítě 1:0. Zanedlouho stejný hráč hlavičkou do protipohybu gólmana skóre navýšil 2:0. Osmiminutovku domácích pak stvrdil třetí brankou Marek Vít, který svůj průnik zakončil podél gólmana 3:0. Hosté pak ještě do poločasu podrazili Martina Sítaře, Jan Sedlák si postavil míč na značku pokutového kopu a s přehledem penaltu proměnil 4:0.

Druhá půle měla hodně daleko k tempu půle první. I přes uvadající tempo mohl zaznamenat hattrick Petr Kurcz, ale sám před brankařem přestřelil. Domácí pak výrazně polevili a nabídli hostům několik možností na korekci skóre. Miloš Buďa se blýskl po střele Adama Kožíška, která skončila na tyči a také proti samostatnému průniku Martina Louckého. V další šanci pak Adam Kožíšek trefil břevno. Domácí se ve spalování šancí také činili. Martina Sítaře vychytal brankař hostí a především ve vyložených šancích Jana Pazourka hosty velmi podržel.  Účet zápasu pak uzavřel Marek Vít, když ustál souboj ve vápně a zakončil na stranu gólmana 0:5. Na poslední minuty se trávník dostali i dlouhodobí marodi, Jakub Touška a Adam Bareš, kterým přejeme brzké uzdravení.

Zbraslav si tak 2 kola před koncem zajistila postup do 1.B třídy, což se v historii zbraslavské kopané ještě nestalo. Vzhledem k výsledkům z posledních tří let  a v letošní sezóně, si troufám tvrdit zcela zaslouženě. Děkujeme všem fanouškům i kritikům Zbraslavi, protože pro nás byli motivací, abychom to na třetí pokus nezabalili. Zároveň děkujeme B mužstvu za jejich podporu během celého ročníku a gratulujeme k postupu z 4.třídy.

Fotografie ze zápasu a z oslav zde:najtiv.rajce.idnes.cz/A_-_Zakrany_2017/

a zde: www.zonerama.com/FotoMilda/Album/3171238

 

Tiv 

Partneři klubu:

            TOPlist