Slovan Brno - Zbraslav 1:3

V posledním zápase sezóny Zbraslav zajížděla na půdu prvního mužstva tabulky Slovanu Brno, který měl na náš celek tříbodový náskok. Hned při rozcvičce bylo při pohledu na hřiště jasné, že bude velmi složité vytvářet nějakou souvislejší kombinaci. Toto se potvrdilo hned od prvních minut. Domácí drželi míč a snažili se zatlačit Zbraslav na vlastní půli. Při první šanci zápasu se dostal domácí záložník za naši obranu, střílel ale z ofsajdového postavení. O několik minut později domácí stopeři pouštěli míč při ofsajdovém postavení Martina Sítaře. Nevšimli si ale, že z neofsajdového postavení vybíhá na pravém křídle Marek Vít.  Ten postupoval zcela sám na domácího brankaře, zvolil kličku, která byla ale pomalá, takže mu brankař stačil skočit pod nohy a míč mu vypíchnout. Druhá naše šance už skončila brankou. Po rychlém protiútoku zavezl míč do vápna Adam Kožíšek, který se po odrazu dostal k Martinovi Sítařovi a ten z otočky poslal míč do sítě 0:1. O šest minut později se opět svým důrazem dostal k míči Martin Sítař, přesprintoval obránce domácích a tvrdou ranou poslal míč do sítě podruhé 0:2. Domácí odpověděli ranou, kterou vytěsnil mimo tyče Miloš Buďa.

V bojovném utkání nebylo bohužel nouze o zranění. Na straně domácích střídali dva hráči hned v první půli, na straně Zbraslavi na začátku druhého poločasu Adam Kožíšek, kterého čeká bohužel operace kolene. V 55. minutě bylo zaděláno na drama. Domácí útočník se prodral do našeho vápna, nikdo nebyl schopen míč odpravit z vápna a nakonec se po faulu od Mirka Buchty kopala penalta, kterou domácí kapitán s přehledem proměnil 1:2. Naši hráči naštěstí odpověděli o deset minut později. Standardku vrátil hlavou před branku Honza Andrlík a Jan Vít dotlačil míč do sítě 1:3. S přibývajícími minutami se nám nedařilo držet míč vepředu i díky hře Slovanu na 3 útočníky. Domácí hru zjednodušili a pět minut před koncem zápasu trefili hlavou po jedné ze standardních situací tyč. Další nákopy do vápna naši hráči odvrátili a v těžkém zápase odváží ze Slovanu 3 body. Zbraslav tak při konečném pohledu na tabulku přezimuje na prvním místě 1B třídy skupiny B.

Před začátkem sezóny bychom určitě brali umístění v klidném středu a naše postavení je určitě nad očekáváním i vzhledem k tomu, že jsme naše mužstvo posílili pouze jedním hráčem. Je vidět, že parta kluků, kteří drží za jeden provaz dokáže divy :-). Děkujeme všem příznivcům za podporu a budeme se těšit znovu na jaře.

Foto:najtiv.rajce.idnes.cz/Sokol_Brno_-_A/

Tiv

Partneři klubu:

            TOPlist