Muži A: Želešice - Zbraslav 2:2

Sestava: Buďa – Nováček, Kaláb, Sedlák, Vít D., - Chmelíček, Dejral, Vít J., Buchta, Hvězda – Žák

Připraveni: Bureš, Macholán, Dominik

V sobotu 25. 9. 2010 zavítalo naše „áčko“ na hřiště Viktorie Želešice. Začátek byl z naší strany ospalý a domácím jsme se nebyli schopni vyrovnat hlavně v důrazu a nasazení. Hra byla neurovnaná a místo hry jsme se věnovali spíše diskuzím mezi sebou. Z matného vystoupení nás měla probudit branka M. Žáka, který se zavěsil na přesný roh M. Hvězdy a bylo to 0:1. Budíček se ale nekonal a domácí odpověděli dobře zahranou standartkou, kterou M. Buďa vyrazil jen před sebe a nepokrytý hráč neměl problém zasunout míč do branky 1:1. Domácí gól nakopl, ale srazil je dobře rozehraný signál mezi J. Sedlákem a J. Vítem a druhý jmenovaný se z přímého kopu trefil přesně 1:2.

Druhý poločas začal náporem domácích, kdy hned po rozehrání zatáhl pravý záložník míč po lajně a poslal do vápna centr, který k udivení všech netrefil nikdo z našich ani domácích hráčů. Další varování vyslal domácí útočník, ale M. Buďa byl na místě. Postupem času domácí tlak upadal a my jsme hrozili z rychlých protiútoků. Nejprve se uvolnil M. Buchta a protáhl domácího brankaře, pak po přihrávce L. Dejrala zakončoval M. Žák do boční sítě a vůbec nejvyloženější šanci měl střídající M. Bureš, který se krásně uvolnil a postupoval ze strany sám na brankaře, ale místo přihrávky na před prázdnou bránou stojícího L. Dejrala volil střelu do brankaře, která byla nepřesná a nedůrazná. Po zahozené tutovce přišel zákonitě trest. Když už běželo nastavení, vykopl brankař míč, který se dostal k domácímu útočníkovi, který se uvolnil, vystřelil, M. Buďa míč vyrazil jen k dobíhajícímu hráči domácích a místo  tří bodů si nakonec z Želešic odvážíme jen jeden za remízu 2:2.

Tiv

 

Diskusní téma: Muži A: Želešice - Zbraslav 2:2

z webu Želešic

Na náš tým čekal těžký úkol, v letošní sezoně dosud neporažený tým Zbraslavi vedoucí tabulku s plným počtem bodů. Navíc se tým musel tentokrát obejít bez jednoho z tvůrců hry, Hiekeho.

Od začátku se hrál rychlý a důrazný fotbal plný soubojů jeden na jednoho. První velkou šanci si vytvořili naši hráči po deseti minutách hry. Diváckého centr si naběhl Pospíšil a s jeho střela nadělala golmanovi soupeře velké potíže, když ji nedokázal udržet. Pospíšilovi se ještě podařilo vrátit míč před zcela odkrytou branku, ale tam nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. V tomto zápasu platilo pravidlo nedáš dostaneš téměř dokonale. V 16. minutě kopali hosté roh (který viděl snad pouze pomezní) a hráči soupeře využili svou výškovou převahu. Po přesné hlavičce vedli 0:1. Naši se tentokrát nenechali obdrženou brankou rozhodit a hráli s obrovským nasazením. A dočkali se. Ve 26. minutě zahrával Divácký přímý kop z nějakých 25 metrů. Golman soupeře opět předvedl velmi nejistý zákrok, když vyrazil míč pouze před sebe. Odražený balon poklidil za jeho záda Robert Semrád a srovnal tak stav zápasu na 1:1. Želešice byli dál aktivnějším týmem, ale žádnou výraznou převahu si naši hráči nevytvořili. Většinou to byl urputný boj o střed hřiště. Ve 32. minutě ale naši předvedli nádhernou fotbalovou akci. Divácký získal na polovině hřiště míč, zbavil se obránce a poslal dopředu Pospíšilovi. Ten prodloužil na Semráda a Robert našel v šestnáctce nabíhajícího Diváckého, který obstřelil vybíhajícího brankáře. V tu chvíli už měli fandové domácích ruce nahoře, ale míč těsně minul branku. O dvě minuty později jsme měli opět možnost kopat přímý kop. Tentoktrát pálil z dálky Pavel Řezáč, ale trefil střed branky a brankář tentokrát střelu jistě kryl. Nedáš dostaneš tak zafungovalo v zápasu podruhé. Ve 41. minutě kopali zbraslavští přímý kop. Zdánlivě nepovedený signál skončil brankou na 1:2, když míč změnil směr po teči od proti střele vybíhajícího Řezáče. Soustružník v brance neměl nejmenší šanci.

Do druhé půle vletěli naši hráči naplno se zjevnou chutí se ještě o body ze zápasu porvat. Bohužel kromě soupeře se přidala další překážka, když začalo pršet a terén tvořivé hře příliš nepřál. Hned v první minutě se ale tento handicap mohl změnit ve výhodu. Ze strany vystřelil Fanča Starý a zdánlivě jednoduchá střela proklouzla golmanovi záda a prošla podél celé branky, kdy se ji snažil marně dohnat Jakubec. To byl ale na dlouhou dobu poslední kiks, který brankář soupeře předvedl a naopak v dalším průběhu své spoluhráče několikrát podržel. Totéž však musíme říct i o domácím golmanovi, který předvedl několik vynikajících zákroků a udržel svůj tým ve hře o body. Naši hráči to trpělivě zkoušeli, ale pozorně a důrazně bránící soupeř držel těsné vedení a zdálo se, že prodlouží svou vítěznou sérii. S tím se ovšem nehodlal smířit Přema Divácký a minutu před koncem vytáhl ze svých zásob parádní akci, když se dokázal elegantně zbavit hned několika soupeřových obránců a tvrdě vystřelit. Jeho střelu golman soupeře sice kryl, ale míč se odrazil ke zcela volnému Tomáši Zlínskému, který na kluzkém trávníku nezaváhal a vyrovnal na 2:2.

K vidění byl oboustranně kvalitní fotbal a diváci viděli určitě jeden z nejlepších výkonů domácího týmu v této sezoně.

Přidat nový příspěvek

Partneři klubu:

            TOPlist