Bilancování zbraslavké kopané jaro 2010

Tento článek se objeví v novém vydání zbraslavském zpravodaje Heralt.

Bilancování zbraslavské kopané 

Výsledky všech týmů Sokolu Zbraslav lze hodnotit ve většině případů pozitivně.

Nejmladší zástupci naší kopané, tým přípravky, se prezentoval oproti minulým ročníkům zlepšenou hrou, která byla podpořena i kvalitními výsledky. V konečné tabulce obsadila přípravka třetí místo. Svými výkony vynikal především David Navrátil, který se stal nejlepším střelcem týmu.

Hodnocení týmu žáků už tak pozitivní není. Po výrazné přeměně kádru během posledních dvou let, kdy opustili tým hlavní tahouni mužstva, obsadili žáci v konečném účtování devátou pozici se ziskem devíti bodů. Po většinu sezóny dominovalo soutěži žáků mužstvo Ivančic B, které zvítězilo s jasným náskokem před svými konkurenty. Nejlepším střelcem mužstva žáků se stal David Podlaha.

Největší radost nám během celé sezóny dělalo však mužstvo dorostenců. Ti předváděli během jarních bojů velmi pohledný fotbal a hlavně stříleli branky. Hra, která byla podpořena kvalitní obranou v čele s Davidem Vítem, běhavou zálohou v čele s Martinem Hvězdou, Hynkem Stojarem, Lukášem Dejralem a útočným duem Podlaha, Sítař, válcovala jednoho soupeře za druhým. Svou dominanci potvrdili dorostenci hlavně proti silným soupeřům z Rajhradu, Prace a Oslavan B a svou soutěž již s předstihem dvou hracích kol vyhráli. Nejlepšími střelci se stali Martin Sítař a Mirek Podlaha.

Posledním zástupcem zbraslavké kopané je již tradičně mužstvo mužů. „Áčko“ před jarními zápasy posílili záložníci Lukáš Horký ze Zbýšova a Josef Hort z Náměště, a tak se čekala lepší hra směrem dopředu. Začátek jara byl pro náš tým spíše smolný. Po výhře v derby nad Zastávkou, přišly zbytečné ztráty s Pršticemi, Želešicemi a v Mělčanech. Následně se naše prokletí zlomilo v zápase s Ořechovem a přišla čtyřzápasová série bez prohry. Z nováčků v naší sestavě se výborně prezentoval L. Horký, který svými přesnými a mnohdy nečekanými přihrávkami zásoboval velmi dobře naše útočníky. V obraně se utvořila neprostupná hráz v čele s Honzou Kalábem, Honzou Sedlákem, Radkem Chmelíčkem a Petrem Nováčkem, která se stala druhou nejméně inkasující obranou v celé soutěži.

Letošní ročník soutěže mužů lze zcela bezpochyby považovat za nejvyrovnanější v historii, protože ještě tři kola před koncem byl rozestup mezi třetím a předposledním týmem pouhých pět bodů a hrozba sestupu se tedy týkala hned dvanácti týmů. Spekulace náš tým utnul nejlepším možným způsobem, porazil totiž nejlepší mužstvo letošního ročníku Ochoz 3:0 a po následné prohře v Rosicích obsadil konečné deváté místo. Nejlepšími kanonýry mužstva byl již tradičně kapitán Martin Žák a Lukáš Horký.

Mužstvo se v současnosti pilně připravuje na vstup do nového ročníku soutěže, ve kterém by se mělo všem fanouškům představit na novém hřišti a v hodně omlazené sestavě. Nově se fanouškům představí i mužstvo dívek pod vedením Josefa Sedláka a také nově vzniklé „Béčko“ mužů. Touto cestou zve celý Sokol všechny fanoušky na zápasy všech našich mužstev nového ročníku a děkuje za podporu v ročníku předcházejícím. Podrobné informace o činnosti klubu jsou k dispozici na stránkách www.fkzbraslav.webnode.cz.

Tiv

Diskusní téma: Bilancování zbraslavké kopané jaro 2010

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Partneři klubu:

            TOPlist